Marci_LIlla_Milán_Geri

Kocsis Marcell újabb uszonyosúszó világkupa győzelme

Tovább tart a lendület a BÁCSVÍZ KVSC uszonyosúszóinál. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a lignanoi (ITA) világkupán Kocsis Marcell junior korosztályban ismételten a dobogó legfelső fokára állhatott. A március 23-24-én megrendezett nemzetközi viadalon 20 ország 93 egyesületének 473 versenyzője állt rajthoz, akik között Marcin kívül Blaszák Lilla és Kolonics Milán is bizonyíthatta felkészültségét. A rangos viadalt végül a kecskemétiek egy aranyéremmel, és nyolc top tízes helyezéssel zárták.

“Nagyon elégedett vagyok a csapat hétvégi teljesítményével. Marci holtversenyben lett első 50 méteres uszonyos gyorsúszásban, megjavította egyéni legjobb idejét és újabb szintidőt úszott a júliusi isztanbuli Európa-bajnokságra. A többi versenyszámában is egyéni csúcsokat, vagy ahhoz közeli időket úszott, ez jó jel a felkészülési időszakot tekintve.

Milán szintén több számban javított, de a 200 méteres uszonyos gyorsúszása igazi érett versenyzésről tanúskodott. Egyenletes iramban, gyakorlatilag ötvenről-ötvenre kúszott előrébb a futamban. Végül negyedik lett, de erre az alapra stabilan lehet építeni.

Talán a legfáradtabban Lilla érkezett, de a legtöbb munka benne van az idén. Kicsit meg is látszódott ez eredményén, megközelítette egyéni legjobb eredményeit, de javítania ez úttal nem sikerült. Mindezek ellenére első éves felnőtt versenyzőként a világkupa 5., 7. és 8. helyezések minden képpen elismerésre méltók.

A héten egy kicsit visszább veszünk a terhelésből, kell, hogy kicsit kipihenjék magukat a versenyzők, hiszen hosszú még a szezon. Erre talán most pont kapóra is jön a húsvéti hosszú hétvége. Azért sokáig nem tétlenkedünk, mert április 14-15-én újabb világkupa verseny jön, amin újra szeretnénk jól szerepelni.” – foglalta össze a hétvégi eseményeket Juhos Gergely szakosztályvezető.

 

A BÁCSVÍZ KVSC uszonyosúszói legközelebb 2018. április 14-15-én szállnak versenybe a lipcsei (GER) világkupa fordulón.

 

EREDMÉNYEK:

50 m búvárúszás junior fiúk:
4. Kocsis Marcell  15,81

50  m uszonyos gyorsúszás:
1. Kocsis Marcell (holtversenyben) 20,3
10. Kolonics Milán 21,85

200 m felszíni úszás felnőtt nők:
8. Blaszák Lilla 1:36,24

100 m felszíni úszás felnőtt nők:
7. Blaszák Lilla 43,27

100 m uszonyos gyorsúszás junior fiúk:
4. Kocsis Marcell  45,51;
8. Kolonics Milán 47,08

50 m felszíni úszás felnőtt nők:
5. Blaszák Lilla 19,72

200 m uszonyos gyorsúszás:
4. Kolonics Milán 1:44,78

Edzők: Juhos Gergely, Szabó László