Csoportkép

Rólunk

A BÁCSVÍZ – Kecskeméti Vízmű Sport Club 2008-ban vette át – az egyesület új szakosztályaként – az 1968-ban alakult, – és időközben több névváltozáson is keresztülment – kecskeméti búvárok versenyzőit, akik az eltelt 40 év alatt a búvársportot Kecskemét egyik legsikeresebb sportágává tették.

Kecskemét az elmúlt évek alatt a sportág, – főleg az uszonyos úszás – hazai fellegvárává vált. Országos Bajnoki címeket – a különböző korosztályokban – megszámolhatatlan mennyiségben értek el versenyzőink. Kiváló versenyzők sokaságát vonultattuk fel, akik eredményesen képviselték hazánkat a Világjátékokon, Világ és az Európa-bajnokságokon, válogatott viadalokon, de emellett sikert és dicsőséget hoztak városunk és klubunk sportszerető tagjainak is. Eredményeikkel Balogh Gabriella, Horváth Ildikó, Fodor Mária, Szabó Erzsébet, Eőry Ágnes, Kerekes Friderika, Kecskeméti Krisztina, Zombori Katalin, Baranyi Zsuzsa, Szegény Ágnes, Szegény Judit, Szabó László, Drozdik Tibor, Kubina István, Sáfár Tamás, Szőke Csaba, Bács Ferenc, ifj. Szabó László, Balogh Máté, Pomozi Ernő kiérdemelték azt, hogy mindig a sportág legkiválóbb versenyzői között tartsák őket számon.

Közülük is kiemelkednek azok a Bajnokok, akik a világversenyeken is a legjobbaknak bizonyultak. Ők azok, akik a Búvársport Aranykönyvében is helyet kaptak:

 • Székely Lilla
  • 2013 Cali – Világjátékokon 100 m felszíni úszásban,
  • 2012 Lignano – Európa-bajnokságon 50 m és 100 m felszíni úszásban (utóbbiban Európa csúccsal)
 • Juhos Gergely
  • 2004 Shanghai – Világbajnokságon 400 m és 800 m felszíni úszásban (utóbbiban világcsúccsal)
  • 2003 Liberec – Európa-bajnokságon 800 m felszíni úszásban és a 4×200 m-es váltó tagjaként,
 • Tóth Árpád
  • 1979 Rennes – Európa-bajnokságon 4×100 m-es váltó tagjaként.

A sportolók közül többen lettek a sportág Örökös Bajnokai, valamint több alkalommal is elnyerték az Év Sportolója címet. Ludvigh Zoltán, a klubunkban végzett munkája és az elért eredményei alapján érdemelte ki a sportág és Kecskemét első Mesteredzője címet.

A rendkívül sok és csodálatos eredmény mögött ott vannak azok, akik nem kerültek reflektorfénybe, de munkájukkal segítették, és ezzel nagyban hozzájárultak a kiemelkedő sikerek eléréséhez.

A honlap kialakításával az a célunk, hogy a szakosztály munkáját, edzőit, versenyzőit, eredményeit minél jobban megismertessük a sportág iránt érdeklődők mellett a szélesebb sportszerető nyilvánossággal.

Sok érdekes információt és kellemes időtöltést kívánunk az oldalak böngészéséhez!